Ohjeita ratsastajille

Vakuutukset ja ohjeita ratsastajille

Vakuutukset

Suosittelemme kaikille ratsastajille henkilökohtaista tapaturmavakuutusta. Jokainen omalla toiminnallaan voi olla edesauttamassa turvallisen ja miellyttävän ratsastuskokemuksen syntymistä. Tallilla on toiminnan vastuuvakuutus.

Ohjeita asiakkaille

Aja pihaan rauhallisesti ja pysäköi autosi hieman kauemmaksi tallirakennuksesta pihatien sivuun.

Ota yhteyttä tallin väkeen välittömästi saapumisen jälkeen. Kuulet retkiohjeet ja ajankohtaiset koronakäytännöt. Vasta sitten voit alkaa valmistautua retkeen tai mennä tervehtimään hevosia. Huomaa, että piha-alueella on lemmikkieläimet pidettävä kytkettyinä.

Tarkista henkilökohtaiset varusteesi ja pyydä tarvittaessa turvakypärä lainaksi tallilta.
Valmistaudu tarkentamaan varauksen yhteydessä antamiasi tietoja ratsastustaidostasi, liikuntarajoitteistasi, mahdollisista sairauksista tai allergiasta. Olemalla rehellinen arviossa ratsastustaidoistasi ja kunnostasi annat itsellesi ja muille ryhmän jäsenille mahdollisuuden onnistuneeseen luontoelämykseen hevosen kanssa. Huomaa, että ratsastajien alaikäraja maastoretkillä on 12 vuotta ja painoraja 90 kiloa. Hevosvalinnalla vetäjä voi tasoittaa ryhmän jäsenten mahdollisia taitoeroja. Varsinkin pidemmillä retkillä/vaelluksilla kuntoasi koetellaan.

Pukeudu sään mukaisesti. Varaa vaatetta varsinkin talviaikaan mieluummin liikaa kuin liian vähän. Ota mukaasi varavaatetta. Sateen uhatessa varustaudu sadepuvulla. Kevyt viitta tai kertakäyttösadetakki ei ole sopiva ratsastajalle. Laita jalkaasi mieluummin kosteutta kestävät, nilkkaa tukevat ja pohjaltaan jäykät kengät, joissa on selvä kanta olemassa. Lenkkitossut tai kumiset ratsastussaappaat soveltuvat heikosti maastoratsastukseen. Ratsastukseen käyvät joustavat, sisäsaumaltaan hankaamattomat housut. Kesäkuumalla pitkähihainen paita on hyvä ja käytä aina täyspitkiä housuja. Hyttyskarkotteita on hyvä varata mukaan. Hirvikärpäsiä retkillä on tavattu vain pieniä määriä satunnaisesti syksykesällä.

Kuuntele ja noudata aina annettuja ohjeita. Toimimme ryhmänä ja kaikkien on hyvä noudattaa tallilla hyväksi koettuja toimintatapoja.